Besmetting coronavirus in gemeente Oisterwijk

05 maart 2020

Verklaring van burgemeester Hans Janssen van de gemeente Oisterwijk:

“De GGD heeft mij bevestigd dat er sprake is van een Coronavirus(COVID-19)-besmetting in onze gemeente. Ik heb reeds contact gehad met het betrokken gezin en mijn beterschapswensen overgebracht. De GGD begeleidt het gezin en brengt ook de contacten van deze patiënt in kaart door middel van contactonderzoek.

Ik kan mij voorstellen dat bij onze inwoners zorgen en vragen leven. Die zorgen deel ik. Als gemeente staan we daarom in nauw contact met de GGD en de Veiligheidsregio. We laten ons door deze instanties regelmatig informeren en adviseren over wat wij kunnen doen om verdere verspreiding te voorkomen. Zij geven aan dat er - naast de gebruikelijke maatregelen om griep te voorkomen - geen reden is voor extra maatregelen. Ik wil er bij inwoners op aandringen om de instructies en adviezen van het RIVM op te volgen.”

Vragen?

Heeft u vragen over het coronavirus? Bekijk dan de veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus op een rij: www.rivm.nl/coronavirus. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag? U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). De actuele stand van zaken in onze regio leest u op de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, www.vrmwb.nl.