Berichtenbox van MijnOverheid

26 januari 2023

Eind februari krijg je het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en de WOZ-beschikking. Wist je dat je al jouw post van de overheid in 1 online berichtenbox kunt krijgen? Denk aan post van ons, zoals de WOZ-beschikking of aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Maar bijvoorbeeld ook post van de Belastingdienst, het waterschap of de RDW. Je leest je post dan direct online via de website mijn.overheid.nl of de Berichtenbox-app.

Je geeft zelf aan van welke organisaties je online post wilt krijgen. Zodra er een bericht in de berichtenbox komt, krijg je automatisch een e-mail. En heb je bijvoorbeeld bij ons een aanvraag gedaan voor een vergunning? Ook deze volg je online via MijnOverheid.

Aanmelden via de website

Wil je gebruik maken van de Berichtenbox? Meld je dan aan via de website mijn.overheid.nl. Hier heb je DigiD voor nodig. Op de website staat hoe dit werkt. Ook staat er een handige instructievideo. Nadat je account actief is, log je in met je DigiD.

Download de Berichtenbox-app

Wil je de post meteen op je smartphone of tablet lezen? Download dan de Berichtenbox-app via de App Store of Google Play. Je logt 1 keer in met DigiD. Daarna met een zelfbedachte pincode.

Geen papieren post meer

Na je aanmelding voor de Berichtenbox, krijg je overheidspost niet meer thuis in de brievenbus. Alleen nog online in de Berichtenbox van MijnOverheid. De WOZ-beschikking en het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je dus in deze Berichtenbox.

Meer informatie

Meer weten over de Berichtenbox van MijnOverheid? Kijk op de website mijn.overheid.nl.