Bericht burgemeesters Haaren en Oisterwijk

23 december 2020
Meer over Bericht burgemeesters Haaren en Oisterwijk

Burgemeesters Yves de Boer en Hans Janssen schreven een gezamelijke boodschap voor alle inwoners van Heukelom, Moergestel, Haaren en Oisterwijk:

Beste inwoners,

Afgelopen weken stond er één vraag centraal: “Wat kunnen we met Kerst?”. Een vraag waarop het antwoord lang onzeker bleef. Kunnen we wel samen kerst vieren? En met hoeveel gasten mag ik het nieuwe jaar inluiden? Het geeft ons allemaal een onzeker gevoel, want de feestdagen staan juist in het teken van ‘samen zijn’. Met elkaar terug én vooruit kijken. Samen genieten; even wat gas terug nemen, te midden van ons vaak drukke bestaan. Maar corona maakt alles anders. We hebben het ‘nieuwe normaal’ leren kennen met helaas veel minder sociale activiteiten.

Dat betekent echter niet dat de saamhorigheid, die de feestdagen zo kenmerkt, verloren gaat. Samen zijn kan op vele manieren. Laten we met de feestdagen dus niet alleen denken wat niet kan, maar juist wat er wél kan. Stuur uw familie en vrienden een kaartje, bel met uw buurman of buurvrouw om te vragen hoe het gaat, wens elkaar een vrolijk kerstfeest tijdens een kerstwandeling en organiseer een digitale kerstborrel met de familieleden die op afstand moeten blijven. En zoekt u nog inspiratie voor het kerstdiner? Bestel eens bij onze lokale horeca.

Het afgelopen jaar heeft u veel veerkracht getoond. We stonden met elkaar vaker stil bij wat echt belangrijk is. Er ontstonden in onze gemeenschappen vele evenementen op afstand, we keken hoe we lokale ondernemer konden ondersteunen en zetten er samen de schouders onder om vereenzaming tegen te gaan.

Wij vragen u tijdens de feestdagen dit weer te doen. In Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren kijken we namelijk om naar elkaar. Zo zijn we – op afstand – toch samen.

Wij wensen u fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2021.

Namens de gemeenten Haaren en Oisterwijk,

Yves de Boer,
burgemeester

Hans Janssen,
Burgemeester