Tweede Kamerverkiezingen 22 november

twee mannen met een rood potlood om mee te gaan stemmen

Deze week heb je een stempas ontvangen voor de Tweede Kamerverkiezing op 22 november. De stempas moest uiterlijk 8 november bezorgd zijn. Ook krijg je via de post een kandidatenlijst. Hierop staan alle partijen waarop je kunt stemmen. De kandidatenlijst krijg je uiterlijk 17 november thuis bezorgd.

Geen stempas ontvangen of kwijt

Ben je jouw stempas kwijt, is deze beschadigd of heb je geen stempas gekregen? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe stempas aan. Dat kan schriftelijk tot en met vrijdag 17 november. Ga dan naar oisterwijk.nl/verkiezingen. Je kunt ook een nieuwe stempas aanvragen bij de balie van het gemeentekantoor. Dat kan tot en met dinsdag 21 november 12.00 uur. Maak hiervoor een afspraak via oisterwijk.nl/afspraakmaken. Neem naar je afspraak je identiteitsbewijs mee.

Machtigen

Kun je zelf niet gaan stemmen? Bijvoorbeeld door werk of ziekte? Je kunt dan een andere kiezer machtigen om voor jou te stemmen. Dat kan op 2 manieren. Je vult de machtiging op de achterkant van je stempas in of je vraagt een volmacht aan via het digitale formulier op oisterwijk.nl/verkiezingen. Doe dit voor 17 november.

Geef de gemachtigde je stempas mee samen met een kopie van je identiteitsbewijs. Met de app ‘kopie ID’ van de Rijksoverheid maak je op een veilige manier een kopie van je identiteitsbewijs. Het mag ook een goed leesbare foto van je identiteitsbewijs op je mobiele telefoon zijn. Een gemachtigde kan voor maximaal 2 andere personen stemmen.

Hulp bij stemmen

Zelfstandig stemmen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat je in een rolstoel zit of niet goed kunt zien. Om te zorgen dat je toch zo zelfstandig mogelijk kunt stemmen, zijn er een aantal zaken geregeld in het stembureau. Zo zijn er bijvoorbeeld hulpmiddelen aanwezig. Wil je hier meer informatie over? Bel dan naar (013) 529 13 11.

Kijk op onze pagina verkiezingen voor meer informatie.