Seizoen Staalbergven start 3 juni

Dit jaar start het seizoen van Staalbergven op zaterdag 3 juni. Bij een temperatuur hoger dan 20 graden is het ven open en is het weer mogelijk om een frisse duik te komen nemen! Daarnaast kun je gebruik maken van het zandstrand om te picknicken of te relaxen. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Een toegangskaartje koop je voor maar € 1,- bij de kassa. Je betaalt contant of met pin. We verkopen dit seizoen geen abonnementen. Op onze webpagina Staalbergven zie je wanneer het ven open is. 

Korter seizoen

Traditiegetrouw opende Staalbergven in de meivakantie haar deuren. Nu alleen het ven open is, verwachten we minder bezoekers in het voorjaar, mede vanwege de lage watertemperatuur in het ven. Ook bij weinig bezoekers is het echter belangrijk dat er voldoende toezicht op de veiligheid is. Toezicht dat veel geld kost. We hebben daarom besloten het seizoen later te starten. 

Alleen ven open

De leidingen van de chloorbaden zijn verouderd. De gemeente en Natuurmonumenten (eigenaar van de grond) spraken af dat deze leidingen niet meer in gebruik worden genomen. Een gespecialiseerd bureau onderzoekt welke duurzame zwembadtechnieken mogelijk zijn voor renovatie van het bad. Voor het einde van het jaar 2023 legt het college verschillende scenario’s over de toekomst van het bad voor aan de raad.