Opening jongerencentrum op 19 september

Op dinsdag 19 september is van 17.00 – 19.00 uur de feestelijke opening van het nieuwe jongerencentrum in wijkcentrum de Pannenschuur (Lavendel 7). Oisterwijkse jeugd kan bij het jongerencentrum terecht om elkaar te ontmoeten, voor talentontwikkeling én voor nieuwe ideeën en initiatieven.

jongeren aan het gamen

Wethouder Dion Dankers opent deze middag het jongerencentrum samen met de jongerenwerkers van R-Newt. Tijdens de opening zijn er voor de jeugd verschillende activiteiten en workshops. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen en mee te doen met de activiteiten. Kom kennismaken met de jongerenwerkers. Zij vertellen je graag hoe hun programma eruit ziet en wat zij kunnen betekenen voor de Oisterwijkse jeugd. R-Newt onthult die dag ook de naam van het jongerencentrum.

Behoefte aan komst jongerencentrum was groot

Het idee voor een eigen jongerencentrum ontstond enkele jaren geleden. De zoektocht naar een geschikte locatie leidde langs verschillende locaties, waarbij de keuze eind 2022 op de Lavendel 7 is gevallen. In juli 2023 startte R-Newt met de inrichting van het jongerencentrum.

Wethouder Dion Dankers: “Een mooi resultaat dat we een geschikte plek hebben gevonden. Een plek om elkaar te ontmoeten, maar vooral ook waar begeleiding en ondersteuning voor jongeren is. Wellicht voor jou nog redelijk onbekend wat het jongerenwerk inhoudt. Kom dan vooral naar de opening. Om de jongerenwerkers maar ook onze Oisterwijkse jongeren te leren kennen”.

Een plek om te leren en te groeien

Er komt een hoek om te gamen, er kan tafeltennis en tafelvoetbal worden gespeeld en ook is de ruimte geschikt voor het geven van workshops en voorlichtingen. Het is nog niet helemaal af; hiervoor kan R-Newt de ideeën en hulp van jongeren goed gebruiken de komende tijd! Teamleider Bas de Gruijter: “In het jongerencentrum werken we vanuit talentontwikkeling, een van de speerpunten van R-Newt. Jongeren krijgen waardering voor iets waarin zij goed zijn en worden geholpen dat talent verder te ontplooien. In het nieuwe jongerencentrum is er plek om te leren en groeien, maar we vragen ook wat terug. Bijvoorbeeld je inzetten voor anderen, door zelf activiteiten te organiseren voor anderen of voor de wijk. Zo leren jongeren verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven en hun inzet voor anderen.”

Neem voor meer informatie contact op met Bas de Gruijter, teamleider R-Newt Oisterwijk via bas1@r-newt.nl of 06 827 52 094.