NK Tegelwippen: doe jij ook mee?

Ook in onze gemeente doen we dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen. Tot en met 31 oktober nemen we het op tegen een record aantal van 160 andere gemeenten. Wethouders Eric Logister en Anne Cristien Spekle wipten de eerste tegels aan de Molenstraat in Oisterwijk.

Tijdens het NK halen we de tegels uit de grond en vervangen ze door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Op deze manier maken we Oisterwijk nog groener. En hierdoor wordt het voor dieren en insecten aangenamer en op warme dagen blijft het koeler. Kortom, een win-win situatie.

Hoognodig

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Dan worden we dagenlang weggeregent, dan is het weer een hele periode heet en droog. Daarnaast leggen we graag asfalt én tegels waardoor Nederland is versteend. Al dat steen warmt op hele warme dagen enorm op. Ook laat het geen regenwater door. Als het water niet goed weg kan, wordt het riool overbelast of loopt water je kelder in met als gevolg; overstromingen. Meer groen gaat dit tegen. Een groene leefomgeving zorgt er bewezen voor dat je je goed voelt en draagt bij aan meer verschillende soorten planten en dieren in een gebied. 

Meer informatie

Dus pak je schep, wip die tegel en geef je gewipte tegels door op de website www.nk-tegelwippen.nl/meedoen. Op deze website vind je ook meer informatie over wat je kan planten op de plek van de gewipte tegel.