Help mee met het online platform voor jouw dorp! 

In alle dorpen van onze gemeente gebeurt enorm veel. Inwoners organiseren activiteiten, ze bieden diensten en spullen aan en ze vragen elkaar om hulp. Ook zijn er allerlei voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken. Jammer genoeg weten veel mensen nog niet wat er allemaal mogelijk is. Dat kan veranderen met één online platform voor elk dorp. 

Eén gemeenschappelijk online platform per dorp!

We willen onze inwoners, verenigingen, organisaties en gemeente dichter bij elkaar brengen. Daarom maken we alles wat onze dorpen en buurten te bieden hebben zichtbaar via één online platform met een welzijnswijzer. Maar dat kunnen we niet zonder inwoners zelf. We gaan in de dorpen aan de slag met Mijn Buurtje-aanpak. In deze aanpak zorgen dorpsgenoten zelf, in de rol van ‘buurtverbinder’, voor meer verbinding in hun eigen buurt, wijk of dorp.

Moergestel

Moergestel heeft nog geen online platform. Samen met de dorpsraad, Buurtgenoten, MTV, seniorenvereniging, coördinatie vanuit buurtwhatsapp-groepen en ContourdeTwern hebben we er over gesproken. Iedereen is ervan overtuigd dat dit echt meerwaarde kan hebben voor Moergestel.  

Haaren 

Haaren heeft al zo’n platform. Daar noemen ze het ook wel het digitale dorpsplein. Kijk maar eens op www.haarenEEN.nl. Hier organiseren we dus geen avond, maar de ‘buurtverbinders’ zijn wel aangehaakt om van elkaar te blijven leren en samen te verbeteren. 

Oisterwijk

Oisterwijk heeft nu www.wegwijsinoisterwijk.nl, waar de sociale kaart oftewel de Welzijnswijzer voor de hele gemeente op staat. Deze wordt ook zichtbaar op de andere platformen. Het platform voor Oisterwijk krijgt een andere naam en gaan we nu uitbreiden, zodat het ook een platform wordt voor heel Oisterwijk én Heukelom. Iedereen kan er iets op plaatsen. De huidige beheergroep gaat door en zoekt nog meer enthousiaste buurtverbinders om het ook in Oisterwijk tot een succes te maken. 

Meer weten? Kom dan naar de informatieavond!

Tijdens de informatieavond hoor je wat de bedoeling is en wat een buurtverbinder zoals doet. Kom luisteren en neem gerust buren, familie en/of vrienden mee. 

Moergestel: 30 mei om 19.30 uur in Den Boogaard (Sint Jansplein 5, Moergestel)
Oisterwijk: 7 juni om 19.30 uur in wijkcentrum Waterhoef (Terburgtweg 100, Oisterwijk)

We ontvangen iedereen graag vanaf 19.15 uur, de avonden duren tot 21.00 uur. Fijn als je laat weten of je komt. Stuur voor 29 mei een e-mail naar onze wijkregisseurs Marscha.VanFessem@oisterwijk.nl. (voor platform Oisterwijk) of tessa.vanspaandonk@oisterwijk.nl (voor platform Moergestel).