20 april om 19.30 uur: Raadsontmoeting over Haarendael. Kom jij ook?

Landgoed Haarendael is een ontwikkellocatie in het dorp Haaren. Samen met inwoners, gemeente en andere stakeholders werkt ontwikkelaar Lithos aan de ontwikkeling van het historische gebied waardoor weer nieuwe geschiedenis geschreven wordt. In opdracht van de gemeente heeft een supervisor gewerkt aan een ontwikkelkader voor Haarendael. In dit ontwikkelkader staan de ruimtelijke en programmatische uitgangspunten voor de herontwikkeling waar de ontwikkelaar rekening mee moet houden. Daar hoort ook de financiële haalbaarheid bij. 

Kom jij ook?

De contouren van het ontwikkelkader zijn nu gereed. Daarom maken we een ronde langs betrokken partijen om het ontwikkelkader te presenteren en ook reacties op te halen. Op 20 april gaan we hiermee naar de raad. Daar kun jij ook bij zijn. Vanaf 19.30 uur gaan we in het raadhuis (de Lind 56) in gesprek met de raad over de contouren van het ontwikkelkader. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen bij Haarendael? Kom dan ook naar de presentatie. Er is ook ruimte om te laten weten wat je ervan vindt. 

Hoe verder?

Als we alle reacties van betrokkenen hebben verzameld, werken we de contouren uit tot het uiteindelijke document “Ontwikkelkader Haarendael”. De raad wordt dan op 6 juli gevraagd hierover een besluit te nemen.

Foto: Ricardo Pérez