Glasvezelaansluiting kernen Oisterwijk

Het bedrijf DELTA Fiber Netwerk sluit op ons verzoek bij alle woningen en bedrijfspanden in onze kernen glasvezel aan. Je krijgt hierover een brief van DELTA Fiber. Daarnaast komt een medewerker van het bedrijf kijken waar in jouw huis de aansluiting komt. De reden dat DELTA Fiber tegelijkertijd alle woningen aansluit is dat de straat dan maar 1 keer open hoeft.

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in Haaren en Moergestel zijn in volle gang. Vanaf week 29 komt DELTA Fiber langs om de woningen te bekijken en te overleggen waar de aansluiting in huis komt. Je krijgt hier vooraf een persoonlijke brief over. Na de bouwvakantie starten in Moergestel de eerste graafwerkzaamheden en in Haaren vanaf oktober. Oisterwijk is later aan de beurt. Ook zij krijgen tegen die tijd een brief van DELTA Fiber Netwerk. In Heukelom ligt al glasvezel.

Dat glasvezel wordt aangelegd, betekent niet dat je ook meteen gebruik maakt van het glasvezelnetwerk. Hiervoor moet je een abonnement afsluiten bij een telecomaanbieder. Ga hiervoor naar de website www.gavoorglasvezel.nl en vul je postcode in. Je ziet dan meteen welke aanbieders een glasvezelabonnement hebben.

Kosten aansluiting glasvezel

DELTA Fiber installeert de glasvezelaansluiting gratis. Wil je gebruikmaken van een glasvezelabonnement, dan betaal je de kosten van de aanbieder. Je bent niet verplicht om een abonnement af te sluiten. Ook het laten plaatsen van de aansluiting in jouw woning is niet verplicht. Wil je dit op een later moment wel, dan kost dit €650,-. Zolang DELTA Fiber bezig is met aanleg, en je sluit bij hen een abonnement af betaal je deze kosten niet.

Glasvezel buitengebied

DELTA Fiber legt alleen glasvezel aan in de kernen van onze gemeente. Reden hiervoor is dat de afstanden klein en de kosten daardoor lager. Het blijft dan nog steeds een flinke investering van de netwerkbedrijven, maar daar kan het er wel uit zonder een toeslag of extra bijdrage van inwoners. Bij de aanleg van glasvezel in het buitengebied ligt dit anders. Het buitengebied is een uitdaging, met lange afstanden, relatief weinig woningen en veel natuurlijke barrières die ervoor zorgen dat er veel gegraven moet worden. Daardoor zijn de kosten voor de aanleg in het buitengebied vaak veel hoger dan in de dorpen. Om de aanleg van glasvezel daar toch mogelijk te maken, betalen inwoners in het buitengebied de zogenoemde vastrechtvergoeding.