Dialoogavond over verlenging Asielzoekerscentrum Oisterwijk

Op donderdagavond 23 mei organiseert de gemeenteraad van Oisterwijk een dialoogavond over de verlenging van het asielzoekerscentrum (AZC). Wil je hierover van gedachten wisselen met andere inwoners, organisaties en verenigingen? Meld je dan aan!

Aanmelden dialoogavond AZC

Doel van de avond

Later dit jaar staat een besluit over de mogelijke verlenging van de overeenkomst met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) inzake het AZC op de agenda van het college. Het college neemt geen besluit voordat de raad in de gelegenheid is gesteld wensen en bedenkingen kenbaar te maken. De raad wil daarom graag met inwoners, organisaties en verenigingen in gesprek over dit onderwerp.

De bedoeling van de dialoogavond is om samen in gesprek te zijn. Bij een dialoog gaat het niet over gelijk hebben of gelijk krijgen maar over het uitwisselen van meningen. De dialoog draait om de volgende vraag:

Welke wensen en zorgen zijn er over een verlenging van het AZC en wat is daarvan de achtergrond?

Datum en locatie dialoogsessie

  • Datum: 23 mei 2019
  • Inloop: 19.00 uur
  • Start: 19.30 uur
  • Einde: 22.00 uur
  • Locatie: Sociaal-Cultureel Centrum Den Boogaard, St. Jansplein 5 in Moergestel

Aanmelden

Wil je met andere inwoners, organisaties en verenigingen van gedachten wisselen over de verlenging van het AZC in Oisterwijk? In verband met de beschikbare ruimte is het nodig om je aan te melden. Dat kan vanaf woensdag 8 mei 2019 via deze pagina. Je ontvangt dan t.z.t. een bevestiging met meer informatie over de opzet van de avond.