Reclamebelasting

Ondernemers in het centrumgebied van Oisterwijk die aankondigingen gebruiken die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg, betalen hiervoor reclamebelasting. Denk bijvoorbeeld aan reclameborden, uithangborden en gevelreclame.

Je hebt DigiD nodig

Reclamebelasting: hoe zit het

De opbrengsten van de reclamebelasting gaan naar Centrummanagement Oisterwijk om het centrum economisch sterker te maken. De belasting is voor ondernemers in het centrum die minimaal 1 reclameobject (bijvoorbeeld een uithangbord, reclamebord of raamposter) hebben in of bij het (bedrijfs)pand.

Tarieven reclamebelasting

Hoeveel reclamebelasting je betaalt, is afhankelijk van de Woz-waarde van je zaak. Op basis van de Woz-waarde wordt een heffingsmaatstaaf vastgesteld. Van deze heffingsmaatstaaf wordt een percentage berekend.

Gebiedpercentage heffingsmaatstaafminimum bedragmaximum bedrag
Dorpsstraat en De Lind0,1950%€342,40€1.141,20
Overige straten centrum0,1625%€244,20,-€854,75

Betalen reclamebelasting

Je betaalt de reclamebelasting samen met de gemeentelijke belastingen. Het aanslagbiljet krijg je in mei. Betalen kan op 2 manieren:

  • Via automatische incasso. Je betaalt dan in maandelijkse termijnen. De laatste termijn schrijven we eind januari 2024 af. Je hebt er verder geen omkijken meer naar en je weet zeker dat je aanslag op tijd wordt betaald. Regel dit via de knop hierboven. Je hebt DigiD nodig
  • Je regelt de betaling zelf. In dat geval betaal je de totale aanslag in 1 keer of in maximaal 2 termijnen