Reclamebelasting

Ondernemers in het centrumgebied van Oisterwijk die aankondigingen gebruiken die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg, betalen hiervoor reclamebelasting. Denk bijvoorbeeld aan reclameborden, uithangborden en gevelreclame.

U gebruikt hiervoor uw DigiD

Reclamebelasting: hoe zit het

Reclamebelasting in het centrum van Oisterwijk is ingevoerd op verzoek van Centrummanagement Oisterwijk. De opbrengst wordt ook gebruikt om het centrum economisch sterker te maken. De belasting geldt voor ondernemers in het centrum die minimaal 1 reclameobject gebruiken in of bij hun onroerende zaak.

Tarieven reclamebelasting

Hoeveel reclamebelasting je betaalt, is afhankelijk van de Woz-waarde van je zaak. Op basis van de Woz-waarde wordt een heffingsmaatstaaf vastgesteld. Van deze heffingsmaatstaaf wordt een percentage berekend.

Gebiedpercentage heffingsmaatstaafminimum bedragmaximum bedrag
Dorpsstraat en De Lind0,1832%€ 321,55€ 1071,80
Overige straten centrum0,1527%€ 229,35€ 802,75

Betalen reclamebelasting

Je betaalt de reclamebelasting samen met de gemeentelijke belastingen. Het aanslagbiljet krijg je in april. Betalen kan op 2 manieren:

  • Via automatische incasso. Je betaalt dan in maandelijkse termijnen. De laatste termijn schrijven we eind februari 2022 af. Je hebt er verder geen omkijken meer naar en je weet zeker dat je aanslag op tijd wordt betaald
  • Je regelt de betaling zelf. In dat geval betaal je de totale aanslag in 1 keer of in maximaal 2 termijnen