Evenementenvergunning

Organiseer je een evenement, dan heb je een evenementenvergunning nodig. Vraag de vergunning minstens 12 weken van tevoren aan.

Online evenementenvergunning aanvragen of een melding doen van een evenement

Hulp nodig bij het organiseren van een evenement? Vraag per mail het handboek aan

Klein evenement

Wanneer een klein evenement als een buurtbarbeque of buurtfeest voldoet aan de eisen die worden genoemd in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) is een melding voldoende. Doe de melding minimaal 28 dagen vóór aanvang van het klein evenement. De precieze regels staan in in artikel 2.24 en artikel 2.25 van de APV 2021 gemeente Oisterwijk. De melding geef je door met het online aanvraagformulier evenementenvergunning/ melding. Voldoe je niet aan de voorwaarden, vraag dan een vergunning aan.

Personen vervoeren op een carnavalswagen

Voor het vervoeren van personen op een carnavalswagen vraag je een ontheffing aan. Dat doe je met het formulier 'Ontheffing personenvervoer op geluidswagen '. Vraag de ontheffing uiterlijk 8 weken voor het evenement aan. Wij nemen het formulier alleen in behandeling als deze volledig digitaal is ingevuld en voorzien is van een digitale handtekening. 

Tarieven

  • Een regulier evenement (A evenement): € 98,20
  • Een evenement met verhoogd risico (B evenement): € 568,85
  • Een evenement met risico (C evenement): 10.133,90
  • Ontheffing artikel 35 van de Alcoholwet voor het schenken van alcohol: € 93,35. Kijk voor meer informatie op de webpagina 'vergunningen horeca'
  • Vergunning voor het plaatsen van reclameborden: € 105,05. Kijk voor meer informatie op de webpagina 'aankondigingsborden'

Aanvragen

Je vraagt een evenementenvergunning aan met het online aanvraagformulier evenementenvergunning/melding evenementen. Let op dat je alle gevraagde bijlagen meestuurt! Zorg ervoor dat deze al op de computer klaar staan, zodat je ze kunt uploaden als daarom gevraagd wordt.

Afhandeling

Een evenement vraag je minstens 12 weken vóór aanvang bij ons aan. Je aanvraag toetsen we aan het evenementenbeleid. Dit staat in de officiële publicatie 'Beleidsregels evenementen 2022'.

Is de vergunningaanvraag niet op tijd binnen, dan kan het zijn dat we de aanvraag niet meer behandelen. Neem in dat geval contact met ons op, we kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Planning evenementen in onze gemeente

Wil je zelf een evenement organiseren? Geef de datum, tijden, locatie en het aantal bezoekers aan ons door. Doe dit voor 1 november voor het jaar daarop. Mail hiervoor naar gemeente@oisterwijk.nl. Je krijgt dan uiterlijk januari bericht van ons of jouw evenement past binnen onze jaarplanning.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact met ons op via gemeente@oisterwijk.nl of  (013) 529 13 11.