Afvalstoffenheffing

Wij zijn verplicht om huishoudelijk afval op te halen. Alle huishoudens betalen daarvoor afvalstoffenheffing. Je betaalt een vast tarief per maand en een tarief per lediging. Ook als je geen afval aanbiedt, betaal je afvalstoffenheffing. Bedrijven betalen geen afvalstoffenheffing.

Je gebruikt hiervoor jouw DigiD

Afvalstoffenheffing: hoe zit het

De afvalstoffenheffing bestaat uit 2 onderdelen: een vast bedrag per jaar en een bedrag dat je betaalt per lediging. Het vaste bedrag betaalt iedereen, of je nu wel of geen afval hebt. Met dit geld zorgt de gemeente dat al het afval ingezameld en verwerkt wordt. Op de aanslag gemeentelijke belastingen die je in april krijgt, staat het vaste bedrag voor de afvalstoffenheffing van 2021. Daarnaast staat op de aanslag het bedrag dat je betaalt voor het aantal ledigingen van jouw container in 2020.

Tarieven

Het tarief per lediging hangt af van het soort container en de inhoud.

Kosten ledigen containers
Soort containerPrijs
Vast tarief (dit betaalt ieder huishouden)€ 114,48
Legen container restafval 140 liter€   6,32
  
Legen container restafval 240 liter€   11,56
  
Legen container papier of gft-afval 140 litergratis
Legen container papier of gft-afval 240 litergratis
Inzameling zakken PMD-afval (plactic, metalen, drinkverpakking)gratis
Bovengrondse verzamelcontainer - vast tarief€ 74,84
Ondergrondse verzamelcontainer - bedrag per keer dat afval in de restafvalcontainer wordt gegooid€ 1,93

Betalen afvalstoffenheffing

Je betaalt de afvalstoffenheffing samen met de andere gemeentelijke belastingen. Het aanslagbiljet krijg je in april, hierop staat het vaste tarief van 2021. Ook het aantal ledigingen in 2020 staat op de aanslag. Betalen kan op 2 manieren:

  • Via automatische incasso. Je betaalt dan in maandelijkse termijnen. De laatste termijn schrijven we eind februari 2022 af. Je hebt er verder geen omkijken meer naar en je weet zeker dat jouw aanslag op tijd wordt betaald
  • Je regelt de betaling zelf. In dat geval betaal je de totale aanslag in 1 keer of in maximaal 2 termijnen

Overzicht ledigingen containers

Wil je weten wanneer jouw containers geleegd zijn? Vraag bij ons een overzicht op. Stuur een e-mail naar belastingen@oisterwijk.nl.